Verteld Verleden kick-off 27 mei 2010

Op donderdag 27 mei 2010 gaf Verteld Verleden het officiële startsein met een kick-off event bij Aletta, instituut voor vrouwengeschiedenis in Amsterdam. Verteld Verleden werd ingeleid door lezingen van Kees Slager en Franciska de Jong vanuit respectievelijk een Oral History perspectief en een technologische perspectief.

Na de demonstratie van een aantal zoekapplicaties die de afgelopen jaren door de Universiteit Twente werden ontwikkeld in het kader van onderzoek op het gebied van audiovisuele zoektechnologie, werd een overzicht gegeven van waar Verteld Verleden zich de komende jaren op gaat richten: een start maken met het toegankelijk maken van Nederlandse Oral History collecties met daaraan gekoppeld het opstellen van duidelijke richtlijnen en ‘best practices’ voor collectiebeheerders om zelf aan de slag te gaan met nieuwe technologie.

Video

Hieronder kunnen de video-opnamen die van de lezingen en presentaties worden bekeken. De afzonderlijke presentaties kunnen worden benaderd door deze in het menu in de video te selecteren.

Foto’s

Enkele foto’s die tijdens de kick-off werden gemaakt: