Jubileumcongres Oral history

In december 2010 bestaat Aletta, instituut voor vrouwengeschiedenis, 75 jaar. Op 3 december houdt Aletta een jubileumcongres. De bijeenkomst staat in het teken van Oral history, de methode die Aletta gebruikt om de geschiedenis te verzamelen.

Op het jubileumcongres presenteren experts op het gebied van oral history (en andere methodes om een eigen bronnencollectie op te bouwen) hun ervaringen. De sprekers werkten mee aan Oral history projecten die Aletta tot nu toe ontwikkeld heeft, zoals over de Tweede Wereldoorlog en de Tweede Feministische Golf. Ook wordt aandacht gegeven aan het project Verteld Verleden.

Kijk hier voor meer informatie over het evenement.

Congresprogramma

10.00 Inloop met koffie en registratie

10.30-12.00 Sessie 1: Het aanleggen van eigen bronnencollecties

Sprekers: Annemarie Cottaar, Emile Schwidder, Annette Mevis, andere sprekers voor deze sessie worden nog bevestigd.

12.00-13.00 Lunch

13.00-14.30 Sessie 2: Oral history als methode van onderzoek

Josien Pieterse, Astrid Runs, Jasmijn van Mil

14.30–15.00 Thee

15.00-16.30 Sessie 3: Oral history: het opzetten van projecten

Sprekers: Saskia Wieringa, Stef Scagliola, Fatusch Orhan, Nadia Bouras

17.00 uur borrel

Aanmelding

In verband met de beschikbare ruimte verzoeken we u of u zich voor vrijdag 26 november wilt aanmelden via: secr@aletta.nu. Wij vragen een bijdrage van 10 euro voor de kosten van koffie, thee, lunch en borrel. De middag vindt plaats bij Aletta, Obiplein 4 in Amsterdam.